RUHNU VAMSA blå vamsa KUDUMINE

Ma olen oma elus kümneid kampsuneid kudunud ja mitmeid kleite. Selline töö mida nüüd plaanin on küll esmakordne. Eks see sinna väljakutsete alla liigitub. Vaim on valmis ja hasart ka.

Tuleb tunnistada, et esialgse plaanina kududa iga päev 10 cm siis see läheb nn ´´vett vedama´´ seepärast, et nr 2 vardaga kampsunit kududes on edenemine suhteliselt aeglane

Informatsiooni kuidas seda kududa pole palju. Ma sõna otseses mõttes tuulasin internetis, abiks on ka Eesti silmuskudumine. Tavad ja tehnikad raamat. Kogusin saadaolevad infokillud siit ja sealt kokku ja nii ma alustasin. Pean plaani kuidas saaks päriselt Ruhnus ära käia, et muuseumis seda kampsunit näha.

Tulevik näitab kas ma saan selle tumesinise kampsuni valmis ja lõppkokkuvõttes öelda, et olen Ruhnu vamsa omanik. Kolme nädala pärast võib juba ehk midagi arvata.

Vardad nr 2 ja lõng 8/2 tumesinine, muidugi villane

Lisan ka hetkeolukorrast pildi. Kudusin esi- ja seljaosa eraldi siis ühendasin ringiks. Olen külgedel kahandanud, sest Ruhnu vamsale on ju iseloomulik see järsk küljekahandus.

Pilt on tehtud Viljandi- Tallinn rongis, kasutasin vaba aega

kivimurd: tutvustus

Aiandustootmisega olen tegelenud üle kahekümne aasta, aga minu hobi ja võib öelda, et kogu minu vaba aeg kulub käsitöö tegemisele. Julgen tunnistada, et kudumisel tunnen ennast päris hästi. Viimastel aegadel olen avastanud meie enda vanad mustrid. Hetkel tunnen, et tööpõld on nii lai ja nimekiri väga pikk mida kõike tahaks teha.
Rubriigid: Kampsunid, sildid: , , , , . Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga