Vürtsikas kõrvits – pigem sügis või jõulud?

Meile meeldib Kombuchat valmistades katsetada uusi maitseid. Viimati sai purki koos teeseenejoogiga maitsestuma pandud lavendli õied. See oli lihtne ja uudne. Palju huvitavam oli protsess kõrvitsaga.

kõrvitsa kombucha

Kuna tulemas on Halloween, mille põhiliseks sümboliks on kõrvits, siis mõtlesime proovida ka seda maitset. Kõrvits üksinda ei tundunud magusa mekiga teeseenejoogi sees palju lisaks andvat, seega lisasime ka “spice” ehk vürtsid. Selleks, et saada kvaliteetne ja tuttav maitse, kasutasime piparkoogi maitseainet.

Hankisin Tamsalust endise klassiõe ema käest ilusa kõrvitsa, poest vürtsisegu ning läksime katsetama. Esimesel korral panin maitsestuse purki mina ning teisel korral juba Annika. Esimene sats meenutas päris purki pandud kõrvitsat. Samas, kuna maitse oli natuke tugev, siis ka sõbranna Triin ütles tagasisideks, et üle pudeli juua ei kannatakski. Teisel korral oli maitse juba mahedam ja kombucha palju nauditavam.

Hetkel on maitsestamine selgeks saanud ja kõrvitsa maitsega kombucha on ühelt poolt üllatav, teiselt poolt tuttav. Seega, ideest teha sügisene maitse, sündis hoopis jõule meenutav jook!

Mis maitseid võiks kombucha sisse veel panna?

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga