Saame tuttavaks: Kombuchameister Annika!

Olen kolm aastat üksinda kombuchat valmistanud. Septembris hakkasin otsima omale abilist ehk kombuchameistrit, kes tuleks ja teeks maitsva ja kasuliku joogi valmis, ma ise tegelen ettevõtte loovate ja edendavate tegevustega. Kahe kandidaadi seast valisin proovipäeva abil välja valitud Kadrinast pärit Annika! Esimest korda kohtusime temaga Pop-Up Joogatuuri tunnis Neeruti järve ääres, Pärast käisime veel suplemas ja jõime ka ühe joogatuuri sildiga kombucha. Mainisin, et ka minu juures on joogaüritus tulemas ning Annika otsis mu FBst üles ning tuli ka sinna joogatama, mediteerima ja kombuchat maitsma. Ta ise räägib oma kogemusest ja sellest pooleteisest kuust lähemalt!

 

Millal jõid esimest korda kombuchat? (Räägi sellest täpsemalt, kui soovid)

Minu esimene kombucha joomine oli Liisi juures. Peale joogat ja meditatsiooni pakkus Liis enda talus kombuchat proovida. See oli nii hea, et viisin paar pudelit endaga koju ka kaasa.

 

Milline kombucha valmistamise etapp võttis kõige kauem harjumist? Milline tuli kõige lihtsamalt?

Minu jaoks oli alguses kogu protsess väga suur õppimine ja kõik tundus keeruline. Läbi harjutamise ja kohanedes on tootmine minu jaoks loogiline ja lihtne. Kõige keerulisem on minu jaoks lõpuks koguste kokku arvestamine. Ehk siis kõik täpsust vajavad sammud. Kõige rohkem meeldib aga see, kui ma tulen ja Liis enda headuses, mõistmises ja elujaatamises mind enda juures taas vastu võtab. Nii tänulik, et saan sinuga koos luua.

Milline su enda lemmik kombucha maitse on?

Minu lemmik on ebaküdoonia, mustika, melissi ja astelpaju maitsega kombucha. Juku pere kombucha valmistatud maitsed on kõik nii head.

 

Mida sulle elus teha meeldib?

Mulle meeldib loodus, metsas jalutamine, taeva vaatlemine, aastaaegadega samas rütmis elamine.
Ujumine ja vesi – jõed ja järved igal aastajala.
Ja mu süda kuulub taimedele. Taimede toetus on minu elus hetkel kõige enam läbi eeterlike õlide. Taimed annavad kombuchale lisaväärtuse, enda maitse, värvi, vitamiinid.

 

Millist muutust soovid maailmas näha?

Mina soovin, et minu maailmas on võimalik armastuses, mõistmises ja kerguses elamine.

Kuidas läheb kombucha su väärtustega kokku?

Minu jaoks on kombucha elustoit, mida väestavad eestimaised taimed. Põhjamaises kliimas, talvisel perioodil on nii suur toetus igapäevane kombucha joomine. Talvel kui loodus puhkab, ning värske toidu osakaal jääb vähemaks, on kombucha suurepärane toetus.

 

Kas ja miks soovitad kombuchat juua?

Kombucha on imeline jook, mida ilusat klaasist heas seltskonnas nautida, nii, et see toob ainult head tunnet juurde ja mitte midagi ära ei võta.

 

Aitäh ka sulle, Annika, et läbi elu ja üksteise usaldamise saame niivõrd vahvalt koos töötada!

Vaata ka, mida mina, Liis, nendele küsimustele vastasin.