Kokkuvõte – Avatud Talude Päev Kivimurru Kombuchatalus

Paljud on küsinud, et kuidas möödus Avatud Talude Päeva nädalavahetus. Ma lühidalt ja kokkuvõtvalt ütlen, et kõik see, mis mu vaimusilmas olema pidi, see oli. Kõik mis oli lisaks, oligi suurepärane boonus.

Tundus, et ikka kombucha kutsus inimesed kohale. Uuriti, mis see teeseenejook ja teeseen on, kuidas seda teha, kuidas teeseente eest hoolitseda jne. Paljudel on endal ka teeseen peres või täitsa omal olnud ja mõned hankisid selle ka omale uuesti, et taas ise jooki kodus teha. Kombucha tegemine ei ole keeruline, vajab vaid järjekindlust ja täpsust. Mul on veebilehel teeseene kasvatamise juhend ja kui soovid lisaks küsida, siis vali, kuidas minuga ühendust saada soovid. Loodan, et kõik külalised said oma vastused ja annavad andeks, et ma ei osanud nii suurt külastajate hulka ette näha ja piisavalt kombuchat müügiks ei varunud 😀 Vähemalt sain kõik soovijad teeseenejooki maitsta ja järgmisel korral tean ning teen paremini.

Meie välisuksele kinnitatud külalisteraamat näitab, kui toredad inimesed külas käisid. Ise hindasime silma järgi, et inimesi oli ca 200 ja 300 inimese vahel. Autoparkla oli pea kogu aeg täis ja ei olnud hetke, kus ei oleks kedagi külas. Isegi suur 38 inimesega ekskursioonibuss tuli külla ja neile saigi eraldi kombucha valmistamise töötuba tehtud. Kõige rõõmsam olin ma tuttavate ja sõprade üle, aga ka nende üle, keda ma veel enne ei teadnud. 24.7.21 sai pidulikult avatud ka Kivimurru Kombuchatalu. Kui enne oli ta lihtsalt minu kodu, kus ma teen kombuchat, siis nüüd on ta ametlikumalt Kombuchatalu. Eesti esimene selline siiski.

Olen kindel, et paljud inimesed leiavad tee siia tagasi kas siis joogat, taimeteed või käsitööd tegema. Ootan teid kõiki ja õpin koos teiega, sest elu on suurepärane võimalus kõige ilusa ja armsa kogemiseks. 

Vahva, et meil oli aias lisaks kass Joosepile ka sugulaste kanad ja kuked ning külalistena ka eri tõugu koerasid. Inimestele meeldis veel hiljuti puu otsa riputatud kušett ning teisel päeval sai ka värvimaag Karini juhendamisel kunstitöid omale kaasa teha.

Omalt poolt kiidan muidugi ennast, et astusin välja mugavustsoonist ning kaasasin inimesi eeltöösse ja korraldamisse. Ilma abita ei oleks ma mitte mingi valemiga seda üritust ära teinud. Olen abilisi juba isiklikult tänanud, aga kõik, kes kuidagigi oma mõtte- ja lihasjõuga mulle abiks olite – te olete hindamatud. Koostöös sünnivad suured asjad ja selle üle olen ma kõige rohkem tänulik. Kõige suurem tänu mu armsale Hannesele, kes oli kohapeal abis juba nädal aega enne. Tõesti suure töö tegime ära ja see on ainult algus veel suuremale ja mõjusamale talule. Aitäh!

Albumid on koostatud vahvate fotograafide poolt Katri-Miili Järvesaar, Krisleen Kahr jt.

24.7.21 Kivimurru Kombuchatalu avamise päev

25.7.21 Avatud Talude päev